Maray

egy kávé mellett

Gondolkodás…

Written By: maray - jan• 15•13

A XXI. század legveszélyesebb vírusa?

Ülök a moziban, és töröm a fejem… vajon bennem van a hiba, hogy nem tudok mit kezdeni az aktuális kultfilmmel vagy neadjisten művészfilmmel? Már-már arra a megállapításra jutok, hogy biztos az autizmus jelei ezek, de amikor nekiszegezem a “Miért is jó ez?” kérdést egy lelkesedő kultúrsznobnak, a válasz általában az, hogy “Hááát, ezt nem lehet elmondani!” – vagy – “Mert olyan eredeti!” Ilyenkor általában a Beatles-höz menekülök, és kicsit talán elvágyódom abba az időbe, amikor mindenkit kielégített az, hogy “She loves You yeah, yeah, yeah”, meg az, hogy “We all live in a yellow submarine”. De nem, mégsem érzem otthon magam a szappanopera, valóságshow és Balázs-show anonym rajongói között sem – ez azért mégiscsak too much…

Vagy vegyük a tudomány modern vívmányait. Hol vannak már azok az idők, amikor a szex elengedhetetlen feltétele volt az utódnemzésnek? A kémcsövekből “összeöntött” kisembert klóntehén tejével itathatjuk, hogy gondolkodó, XXI. századi felnőtté váljon.

Az anyukák elkeseredve figyelik felcseperedett gyermekük szingli/agglegény életmódját, és értetlenkedve dörmögik a “Bezzeg a mi időnkben” kezdetű mondatokat.

Ha kritikusan szemlélem a környezetemben élőket, sejteni vélem a választ. Az alacsonyabb végzettségű, egyszerűbben gondolkodó fiatalok nagy része családban, boldogságban éli az életét, míg az iskolázott, magukat értelmiséginek tituláló embercsoport ifjú tagjai sorra, kétségek közepette, ám magabiztosságot mímelve keresik a boldogságot, és, ha rátalálnak a szerelemre, megrémülve a sebezhetőség vagy az elkötelezettség gondolatától a “Nem vitatkozunk eleget”, vagy ehhez hasonló értelmetlen mondatokkal vetnek véget a kapcsolatnak.

Nem gondolom, hogy vissza kellene másznunk a fára, vagy kőbunkóval kergetni a zsákmányt, hátra hagyva az akciós Mcdonald’s-os sajtburgert, de azt hiszem, mégis valahol a túl sok gondolkodás, az a baj.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.