Maray

egy kávé mellett

Kinek adjam? Adjam?

Written By: maray - Már• 01•13

Az adóbevallás során felajánlható adó 1%-ot sokan csak azért nem ajánlják fel egyetlen szervezet számára sem, mert nem gondolják, hogy csekély összeggel is segítenek, vagy egyszerűen nem tudják eldönteni, hogy kinek a javára rendelkezzenek adójuk 1+1%-áról. A végletekig bizonytalanoknak van egy jó hírünk: teljesen mindegy, hogy kinek ajánlja fel adója 1%-át, mindenképp jó helyre jut a pénze!

Ennyire egyszerű csupán. A célterületet érzékenységünknek megfelelően persze megválaszthatjuk, de felesleges különösebben aggódnunk a kedvezményezett kilétét illetően. Egyrészt minden szervezet, amely rajta van az adó 1%-ot fogadható szervezetek listáján, egészen biztosan hasznos célra fogja elkölteni adója felajánlott 1%-át.

Hallani olyan érveket is az adó 1% felajánlásával szemben, amik azt sugallják, hogy az adózó nem teheti meg, hogy támogasson bárkit is az 1%-ával, illetve, hogy az adózónak nincs ideje még jótékonykodásra is. Tudni kell azonban, hogy az adó 1% felajánlása nem kerül az adózónak plusz pénzbe, az adó 1+1%-áról rendelkező nyilatkozat kitöltése pedig egészen biztosan nem vesz igénybe többet 1 percnél. A fel nem ajánlott 1+1%-ok nem kerülnek az adózó zsebébe, ezek az összegek ugyanis az államkasszába vándorolnak. Emiatt mondhatni mindenki rosszul jár: az adófizető nem takarít meg pénzt, a civil szervezetek pedig komoly támogatástól esnek el.

Azt tudjuk tehát javasolni, hogy adóbevallása készítésekor ajánlja fel Ön is adója 1%-át bármilyen szervezetnek legyen szó állatvédelemről, gyermekgyógyászatról, vagy kultúráról! Ha nem tud dönteni, akkor nézz meg listánkat az adó 1%-ot fogadható szervezetekről és bökjön rá bármelyikre, ajánlja fel számukra a sokat emlegetett 1%-ot.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.